Pismo ŠSVojvodine voditeljima liga

 

predmet: Članarina sudija

 

Poštovani voditelji liga. Primećeno je da u zadnje vreme neke aktivne sudije koje sude mečeve u ligama Vojvodine neuredno ili uopšte ne plaćaju sudijsku članarinu Šahovskom savezu Vojvodine. Prema pravilniku sudija koji ne plati članarinu nema pravo da sudi zvanične mečeve i turnire a naročito one koji se rejtinguju. Prema pravilniku Fide mečeve moraju da sude kvalifikovane sudije a sem određeneog sudijskog zvanja, sudije moraju da budu članovi ŠSV a to postaju plaćanjem propisane članarine.

Obaveštavamo vas da je dozvoljeno da delegirate samo sudije koje su platile članarinu za 2017 godinu a to sudije dokazuju overom o plaćanju članarine u sudijskoj legitimaciji.

Takođe vas izveštavamo da ukoliko ne postupite po ovom obaveštenju, može se desiti da se odbije rejtingovanje lige koju vodite zbog sudjenja od strane neovlašćenih sudija. Lige koje se ne rejtinguju takođe moraju da sude sudije članovi  ŠSV sa plaćenom članarinom ili se može desiti da se mečevi koje sude neovlašćene sudije ne priznaju.

Takođe upozoravamo voditelje da ukoliko ne poštuju ovo obaveštenje mogu biti uklonjeni sa mesta koordinatora- voditelja lige i na ovo mesto postavljen neko drugi.

Prijateljski pozdrav                                           Komesar za sudjenje ŠSV

 

                                                                             Milan Miladinov  IA

Članarina šahovskih sudija za 2017. godinu:

 

MEĐUNARODNE ŠAHOVSKE SUDIJE————1.600,00 dinara

FIDE ŠAHOVSKE SUDIJE— ———–    1.400,00 dinara

NACIONALNE ŠAHOVSKE SUDIJE————-1.200,00 dinara

REGIONALNE ŠAHOVSKE SUDIJE————-1.000,00 dinara

OSTALE ŠAHOVSKE SUDIJE——————-800,00 dinara