RASPIS I NAJAVE TURNIRA

 

Šahovski Savez Opštine

Panonska 2, Vrbas

Tel: 021/707-475

Mobilni: 063/785-785-4 Tomislav Navratil

Datum: 01.10.2017. godine

Žr. 325-9500700002130-13

 

 

Osnovnim školama

Šahovskim klubovima i sekcijama

 

POZIV NA ŠAHOVSKO TAKMIČENJE „ DAN SRPSKOG I VOJVOĐANSKOG ŠAHA“

 

Poštovani,

 

Nastavljajući tradiciju održavanja dečijih šahovskih turnira, u cilju popularizacije šaha u opštini Vrbas, Šahovski Savez Opštine Vrbas ima zadovoljstvo da pozove sve zainteresovane da učestvuju na šahovskom turniru mladih za pionire, kadete i juniore (srednjoškolci).

Takmičenje se održava pod pokroviteljstvom OPŠTINE VRBAS, u Vrbasu, CFK „Drago Jovović“ Panonska 2 Vrbas ( sportska hala) u nedelju 26.novembara 2017. godine, sa početkom u 10 časova.

 

PRAVO UČEŠĆA: Imaju svi učenici osnovnih i srednjih  škola iz Vojvodine i Srbije. Turnir je pojedinačan u muškoj i ženskoj konkurenciji i razvrstan je u šest kategorija, od prvog do četvrtog razeda osnovne škole, od petog do osmog razreda osnovne škole i od prvog do četvrtog razreda srednje škole.

PRIJAVE: poslati najkasnije do petka 25.11.2017. godine, a važeće su samo one koje su overene od strane škole ili kluba i ako su dostavljene putem faksa ili poštom, na gornju adresu i telefon. Izuzetno je moguća i lična dostava, na sam dan turnira.

ISHRANA UČESNIKA: Obezbeđen je doručak i osvežavajući napitci, a postoji mogućnost organizovanog ručka u restoranu hotela, u dogovoru sa organizatorom, u prilogu ponuda hotela.

TURNIRSKA HALA: Turnir se igra u CFK „Drago Jovović“ Panonska 2 Vrbas ( sportska hala).

PROGRAM TAKMIČENJA:

– Nedelja 26.11.2017. godine.

– Do 9.30 časova dolazak učesnika i potvrda prijava. Unošenje u kompjuter. U 10 časova svečano otvaranje, a potom početak prvog kola. Takmičenje traje do 14.30 časova.

– Zatvaranje turnira i podela nagrada oko 15.00 časova.

OSNOVNA PRAVILA:Turnir se igra po „švajcarskom“ sistemu takmičenja, u sedam kola. Obezbeđeno je kompjutersko parovanje. Tempo igre je 15 minuta po igraču do kraja partije. Kolo traje maksimalno pola sata (30 minuta). Važeća su pravila Šahovskog Saveza Srbije i FIDE za ubrzani šah.

SUDIJE:Glavni sudija je Milorad Maravić, međunarodni sudija FIDE , pomoćne sudije iz Vrbasa i okoline.

INFORMISANJE: Turnirska tabela, po završetku takmičenja, će biti besplatna za sve učesnike.

NAGRADE: Pet najbolje plasiranih dečaca i devojčica biće nagrađeni peharima i šahovskom literaturom u svim konkurencijama.

Kotizacija za takmičenje iznosi 250,00 dinara po učesniku, uplaćuje se na žiro račun ili gotovinski pre početka takmičenja.

Učesnici su obavezni da ponesu pregledne šahovske garniture i satove.

Sve informacije u vezi turnira možete dobiti od predsednika Šahovskog saveza Opštine Vrbas, Navratil Tomislava, na gornju adresu i telefone.

 

Očekujući Vaš dolazak, sportski Vas pozdravljamo uz šahovsko geslo: „Gens Una Sumus“ (Istog smo roda) i želimo puno uspeha na takmičenju.

 

 

Predsednik ŠSO Vrbas

Navratil Tomislav

R A S P I S

EKIPNOG PRVENSTVA VOJVODINE U UBRZANOM  ŠAHU

 

 

Šahovski savez Vojvodine u tehničkoj organizaciji ŠK Sloven iz Rume organizuje Ekipno prvenstvo Vojvodine u ubrzanom šahu u Rumi,

u Srednjoj poljoprivredno-prehrambenoj školi Stevan Petrović Brile, Vuka Karadžića 70, u subotu 28. oktobra 2017. godine sa početkom u 10 časova.

Pravo učešća imaju samo registrovani klubovi ŠS Vojvodine (klub može prijaviti i više ekipa). Igra se na 4 table sa pravom na 2 rezerve.

Odigraće se 9 ili 7 kola po Švajcarskom sistemu u zavisnosti od broja ekipa po FIDE pravilima za ubrzani šah. Tempo igre je 15 minuta

po igraču za celu partiju. Konačan plasman se određuje na osnovu ukupno osvojenih MEČ BODOVA.

U slučaju deobe mesta nagrade se ne dele već odlučuju dodatni kriterijumi (veći broj poena, međusobni rezultat itd.).

Upisnina za takmičenje iznosi 1.000,00 dinara po ekipi i uplaćuje se u gotovom prilikom dolaska.

Nagradni fond iznosi 61.000,00 dinara i raspore|en je na 5 (pet) nagrada i to: 20.000,00; 15.000,00; 10.000,00; 7.000,00;

5.000,00; kao i 4.000,00 dinara specijalna nagrada najbolje plasiranom nenagrađenom klubu –

ranga Vojvođanskih liga (grupe Srem, Banat i Bačka) i nižih liga. Pobednička ekipa dobija pehar Šahovskog saveza Vojvodine.

Svaka ekipa je obavezna da ponese dva ispravna šahovska časovnika i dve pregledne šahovske garniture.

Prijavljivanje ekipa i predaja osnovnih sastava vrši se u turnirskoj sali (SPPŠ Stevan Petrović Brile)

u subotu 28. oktobra 2017. godine najkasnije do 10.00 časova. Prvo kolo se igra od 10,30 časova.

Podela nagrada odmah po završetku takmičenja.

Prijave se mogu izvršiti i ranije na telefon 069/4765350 (Dragan Tešić).

Sve što nije rečeno u ovom Raspisu rešavaće se u skladu sa važećim Pravilima igre FIDE i Pravilnicima ŠS Vojvodine.

 

 

Novi Sad, 15. oktobar 2017.

Generalni sekretar ŠSV

Danko Bokan

—————————————

  1. MEMORIJAL „ MILOŠ RAKIĆ “

RATKOVO

15.10.2017. (NEDELJA)

Organizatori prvenstva Sportsko udruženje  Š.K.  „Miloš rakić“ Ratkovo
Mesto odigravanja RATKOVO  – DOM KULTURE ( u centru grada )
Turnir Turnir se Igra na 4 table, 7 kola 2 x 15 minuta za partiju, po Švajcarskom ili Berger sistemu parovanja, program Swiss Manager i FIDE pravilima za ubrzani šah. u zavisnosti od broja prijavljenih ekipa. Svaka ekipa predaje svoj osnovni sastav koji treba da bude sastavljen po opadajućem rejtingu. Igrač sa najvišim rejtingom igra prvu tablu itd. uz najviše 1 rezervu. Ako neki igrać nema rejting, on može da nastupi iza rejtingovanih igrača. Tu su merodavne šahovske tirule i kategorije igrača. Pobednik turnira je ekipa koji osvoji najveći broj meč bodovaj (3,1,0). U slučaju deobe kritičnih mesta, plasman odlučuju sledeći kriterijumi Broj osvojenih ekipnih poena, međusobni rezultat…

 

Termin odigravanja Svečano otvaranje turnira obaviće se tačno u 9:30 časova, a prvo kolo startuje odmah po okončanju svečanog otvaranja. Zatvaranje turnira i podela nagrada po okončanju turnira. Ekipe treba da stignu do 9.15 časova. Obezbeđena je zakuska!
   
Broj igrača Broj ekipa je ograničen zbog kapaciteta sale. Može da stane max 120 igrača..odnosno  30 ekipa.

Prednost imaju oni koji se prvi prijave.

Rekviziti Mole se ekipe da svaka donese bar dve  garniture figura i dva ispravna šahovska sata…po mogućnosti digitalna.
Pravo učešća imaju Sve ekipe šah klubova iz opštine Odžaci,  iz okruženja i  sve ekipe u Vojvodini i Srbiji.
Nagradni fond U nagradni fond ulazi 70% upisnine i podeliće se 3 nagrade.

Pehar za pobedničku ekipu. Medalje  za najbolju omladinsku ekipu.

Specijalne nagrade za najbolje domaće igrače!

Prijave igrača i informacije e-mail: litopres@gmail.com

do:10.10.2017. god. Info: Stojan Đorđević,

Kontakt tel.  0692391960 i  tel 0638053238

Upisnina Upisnina za turnir iznosi 500.00 dinara po jednom članu ekipe. Plaćaju svi učesnici.

Uplata na žiro račun: 3101016-75  Banka NLB Ođžaci – (samo do 10.10.2017) ili u  gotovom  prilikom  prijave  kod  otvaranja turnira.

 

Prilikom uplate upisnine preko žiro računa, dokaz o uplati poneti sa

sobom.

30.09.2017                                                                                                     U ime organizacionog odbora

    Ratkovo                                                                                                                         Stojan Đorđević

                RASPIS  JUNIORSKE  ŠAHOVSKE  LIGE

 

Juniorska šahovska liga Vojvodine se osniva kao ligaško takmičenje juniora na nivou Vojvodine.  Igraće se svake godine kao redovna liga.

Liga će se igrati počev od subote 14 oktobra 2017 godine i igraće se sledeće 3 ili 4 subote zavisno od broja ekipa učesnika. Liga će se igrati u jednom mestu po dva kola, tako što će sve ekipe igrati u jednoj sali u isto vreme a kao prvi domaćin za početak je predviđen Novi Sad. Ostala kola bi se mogla igrati opet u Novom Sadu a može i u drugom mestu koje bude imalo povoljne uslove za organizaciju. Predviđeno je da se uvek jednog dana odigraju dva kola.

Pravo učešća u ligi imaju samo ekipe registrovanih šahovskih klubova.  Ovo znači da ako neke šahovske škole žele da učestvuju, moraju u tom slučaju učlaniti igrače u neki od klubova pa igrati pod imenom tog kluba.

Takmičenje se igra po berger sistemu jednokružno a ako se prijavi preko 10 ekipa igra se švajcarski sistem od 7 ili 9 kola. Vreme za razmišljanje je 60 minuta za partiju + 30 sec bonus po potezu i igra se digitalnim satovima. U slučaju opravdanog razloga vreme za razmišljanje može da bude i drugačije.

Ekipa broji 4 člana a preporučuje se da bude 3 dečaka i jedna devojčica.

Pobednik takmičenja osvaja pehar i titulu ekipnog juniorskog prvaka Vojvodine

Pravo učešća u ekipi imaju igrači i igračice sa manje od 18 godina. Svi igrači u ekipama moraju biti registrovani kod ŠSV kao članovi svojih klubova i u jednoj ekipi igraju samo članovi  istog kluba. Pre meča obavezno je prikazivanje takmičarskih knjižica sa overom ŠSV. Nije predviđena dvojna registracija za ovo takmičenje jer su svi igrači juniori. Sastav ekipe je prema slobodnom izboru kapitena ekipe bez obzira na kategorije.

Sve ekipe snose svoje troškove prilikom dolaska ne mečeve. Mečeve će suditi kvalifikovane sudije delegirane od strane ŠSV .

Prijavom za takmičenje u ovoj ligi klubovi stiču dodatne uslove i poene za veće iznose u finansiranju od strane lokalnih samouprava.

Zainteresovani klubovi treba da se pismeno prijave  kancelariji ŠSV najkasnije do 15 septembra 2017,  kako bi se na vreme pripremili uslovi i odredbe za startovanje ovog novog takmičenja.

Za bliža obaveštenja pozvati na tel.021 572-238 i 062 8047001.

                                                                                  Stručna komisija ŠSV                                                                                  

—————————————————————————————————————

VIII DEĈIJI POJEDINAĈNI ŠAHOVSKI TURNIR

Banovci Dunav

Datum održavanja turnira: 28.10.2017. ( subota ) Poĉetak turnira: 10 ĉasova

Prijavljivanje: od 9:00 do 9:30 Mesto igranja: ulica Grčka broj 31. Stari Banovci

Kategorije u kojima će se održati takmiĉenje: – deĉaci rođeni 2007 i mlađi – deĉaci rođeni 2003 do 2006 – devojĉice roĊene 2007 i mlaĊe – devojĉice roĊene 2003 do 2006

Pravila: Igra se po Švajcarskom sistemu od 7 kola, kompjutersko parovanje.

Tempo igre je 20 minuta po igraĉu za celu partiju, a stariji na 10 minuta + 5 sekundi po potezu.

Turnir je otvorenog tipa. Mlađe grupe da ponesu ispravan šahovski sat i preglednu šahovsku garnituru, stariji ne trebaju. Organizator može spojiti grupe ili dozvoliti da se igra u jaĉoj grupi na zahtev uĉesnika. Nagrade: Pehar za pobednike u svojim grupama i medalje za troje prvoplasiranih u svim kategorijama kao i veliki broj robnih nagrada i nagrada iznenaĊenja. Za sve uĉesnike obezbeĊeni su peciva i napitak.

Upisnina: 300,00 dinara ( domaći kadeti gratis )

PRIJAVE: Zbog velikog interesovanja rezervišite Vaš dolazak, gde ćete pored imena i prezimena navesti godinu i datum roĊenja, kao i fide broj ukoliko dete poseduje.

PRVI PRIJAVLjENI IZ SVAKE GRUPE DOBIJA BESPLATNO UĈEŠĆE Kontakt:Miodrag Stanković 064/11-36-478, e-mail : skbanovcidunav@gmail.com

 

—————————————————————————-

 

 

 

DRUGI MEĐUNARODNI OTVORENI ŠAHOVSKI TURNIR “ MEMORIJAL Dr BORIŠE KARADŽIĆA”

Subotica (Palić) 28.10 – 03.11.2017. GODINE

ORGANIZATORI: ŠAHOVSKI KLUB »SPARTAK« – SUBOTICA POKROVITELJI: GRAD SUBOTICA, PORODICA Dr BORIŠE KARADŽIĆA MESTO IGRE: GRADSKI KONGRESNI CENTAR – PALIĆ

BROJ KOLA: 9 KOLA PO ŠVAJCARSKOM SISTEMU (VAR. FIDE) TEMPO IGRE: 90 MIN. + 30 SEC, BONIFIKACIJE ZA SVAKI ODIGRANI POTEZ PO IGRAČU DO KRAJA PARTIJE

SVEČANO OTVARANJE: 28.10.2017. U 15,30 ČASOVA U SALI ZA IGRU

RASPORED IGRANJA

I KOLO 28.10.2017. 16,00 II KOLO 29.10.2017. 10,00 III KOLO 29.10.2017. 16,00 IV KOLO 30.10.2016. 16,00 V KOLO 31.10.2017. 16,00 VI KOLO 01.11.2017. 10,00 VII KOLO 01.11.2017. 16,00 VIII KOLO 02.11.2017. 16,00 IX KOLO 03.11.2017. 10,00
PRAVO UČEŠĆA NA TURNIRU IMAJU SVI DOMAĆI I INOSTRANI ŠAHISTI, BEZ OBZIRA NA REJTING, TITULU I KATEGORIJU.(USLOV ZA STRANCE JE DA IMAJU FIDE ID BROJ)

NAGRADNI FOND: 6.200 € (u bruto iznodsu, u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan početka turnira)

REDOVNE NAGRADE

MESTO BRUTO NAGRADA – POREZ NETO ZA ISPLATU I MESTO 1.500 € 150 € 1.350 € II MESTO 1.000 € 100 € 900 € III MESTO 700 € 70 € 630 € IV MESTO 550 € 55 € 495 € V MESTO 450 € 45 € 405 € VI MESTO 350 € 35 € 315 € VII MESTO 300 € 30 € 270 € VIII MESTO 250 € 25 € 225 € IX MESTO 150 € 15 € 135 € X MESTO 150 € 15 € 135 € XI MESTO 100 € 10 € 90 € XII MESTO 100 € 10 € 90 €

REDOVNE NAGRADE DELE SE PO HORTOVOM SISTEMU ZA IGRAČE KOJI OSVOJE 6,5 I VIŠE POENA. U PROTIVNOM, PREOSTALE REDOVNE I SPECIJALNE NAGRADE DELE SE PREMA KRITERIJUMIMA PROPISANIM U PRAVILNIKU TURNIRA. SPECIJALNE NAGRADE

NAJBOLJE PLASIRANI A NENAGRAĐENI TAKMIČARI
BRUTO NAGRADA
– POREZ 20% NETO ZA ISPLATU ŠAHISTKINJA 100 € 10 € 90 € JUNIOR( 1999) I MLAĐI 100 € 10 € 90 € REJTING DO 2000 100 € 10 € 90 € REJTING 2001-2100 100 € 10 € 90 € REJTING 2101-2200 100 € 10 € 90 € REJTING 2201-2300 100 € 10 € 90 €

VAŽNA NAPOMENA !
1. ZAKONOM PROPISANE DOPRINOSE NA NAGRADE SNOSI ORGANIZATOR 2. ZAKONOM PROPISANI POREZ NA NAGRADE SNOSE NAGRAĐENI IGRAČI

SMEŠTAJ UČESNIKA
PREDVIĐEN JE U HOTELIMA »PARK« (4*) I »JEZERO« (4*) PO SLEDEĆIM CENAMA (PO OSOBI, PO DANU)

1. PUN PANSION (noćenje,doručak, ručak i večera) 1/1 SOBA – 33 €; 1/2 soba – 30 €

2. POLUPANSION (prenocište, doručak i večera) 1/1 SOBA – 29 €; 1/2 SOBA – 26 €

3. NOĆENJE SA DORUČKOM 1/1 SOBA – 25 €; 1/2 SOBA – 22 €

UČESNICI IZ SRBIJE PLAĆAJU CENE U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NBS NA DAN UPLATE.
NAPOMENA: ROK ZA REZERVACIJU SMEŠTAJA JE 20.10 2017. GODINE. REZERVACIJA SE SMATRA POTVRĐENOM, UPLATOM KOTIZACIJE NA RAČUN ORGANIZATORA.
ZA TRI UČESNIKA IZVAN SRBIJE, ORGANIZATOR OBEZBEĐUJE BESPLATAN PANSION U HOTELU. IZBOR TIH IGRAČA VRŠI ORGANIZATOR NA OSNOVU REDOSLEDA PRIJAVA, VODEĆI RAČUNA O RAZLIČITIM FEDERACIJAMA IGRAČA. KOTIZACIJA ZA UČEŠĆE
– IGRAČI SA TUTULAMA GM, WGM, I SVI OSTALI SA REJTINGOM IZNAD 2400, OSLOBOĐENI SU PLAĆANJA KOTIZACIJE

– 2.500 DINARA (20 €): SVI IGRAČI SA REJTINGOM VEĆIM OD 2300, VETERANI (ROĐENI 1952. I STARIJI), JUNIORI (ROĐENI 1999. GODINE I MLAĐI) I ŠAHISTKINJE

– 3.000 DINARA (25 €): IGRAČI SA REJTINGOM 2001 – 2300

– 3.500 DINARA (27,5 €): IGRAČI SA REJTINGOM 2000 I NIŽIM

NAPOMENA: NAVEDENI IZNOSI KOTIZACIJE VAŽE ZA ULATE IZVRŠENE DO 15.10.2017. GODINE. IZNOS ZA KOTIZACIJE UPLACENE OD 16.10.2017. GODINE UVECAVA SE ZA 20 %

UČESNICI IZ SRBIJE KOTIZACIJU UPLAĆUJU NA TEKUĆI RAČUN ŠK »SPARTAK« 205-230705-68

ZVANIČNI SAJT TURNIRA: www.spartaksah.com

INFORMACIJE, PRIJAVE, REZERVACIJE SMEŠTAJA, PREDRAČUNI I INSTRUKCIJE ZA UPLATE:

MILORAD MARAVIĆ Telefon: (+381) 63 597 232 E-mail: palic.chessopen@gmail.com