Dani Srpskog i Vojvođanskog šaha Vrbas

 

Šahovski Savez Opštine

Panonska 2, Vrbas

Tel: 021/707-475

Mobilni: 063/785-785-4 Tomislav Navratil

Datum: 01.10.2017. godine

Žr. 325-9500700002130-13

 

 

Osnovnim školama

Šahovskim klubovima i sekcijama

 

POZIV NA ŠAHOVSKO TAKMIČENJE „ DAN SRPSKOG I VOJVOĐANSKOG ŠAHA“

 

Poštovani,

 

Nastavljajući tradiciju održavanja dečijih šahovskih turnira, u cilju popularizacije šaha u opštini Vrbas, Šahovski Savez Opštine Vrbas ima zadovoljstvo da pozove sve zainteresovane da učestvuju na šahovskom turniru mladih za pionire, kadete i juniore (srednjoškolci).

Takmičenje se održava pod pokroviteljstvom OPŠTINE VRBAS, u Vrbasu, CFK „Drago Jovović“ Panonska 2 Vrbas ( sportska hala) u nedelju 26.novembara 2017. godine, sa početkom u 10 časova.

 

PRAVO UČEŠĆA: Imaju svi učenici osnovnih i srednjih  škola iz Vojvodine i Srbije. Turnir je pojedinačan u muškoj i ženskoj konkurenciji i razvrstan je u šest kategorija, od prvog do četvrtog razeda osnovne škole, od petog do osmog razreda osnovne škole i od prvog do četvrtog razreda srednje škole.

PRIJAVE: poslati najkasnije do petka 25.11.2017. godine, a važeće su samo one koje su overene od strane škole ili kluba i ako su dostavljene putem faksa ili poštom, na gornju adresu i telefon. Izuzetno je moguća i lična dostava, na sam dan turnira.

ISHRANA UČESNIKA: Obezbeđen je doručak i osvežavajući napitci, a postoji mogućnost organizovanog ručka u restoranu hotela, u dogovoru sa organizatorom, u prilogu ponuda hotela.

TURNIRSKA HALA: Turnir se igra u CFK „Drago Jovović“ Panonska 2 Vrbas ( sportska hala).

PROGRAM TAKMIČENJA:

– Nedelja 26.11.2017. godine.

– Do 9.30 časova dolazak učesnika i potvrda prijava. Unošenje u kompjuter. U 10 časova svečano otvaranje, a potom početak prvog kola. Takmičenje traje do 14.30 časova.

– Zatvaranje turnira i podela nagrada oko 15.00 časova.

OSNOVNA PRAVILA:Turnir se igra po „švajcarskom“ sistemu takmičenja, u sedam kola. Obezbeđeno je kompjutersko parovanje. Tempo igre je 15 minuta po igraču do kraja partije. Kolo traje maksimalno pola sata (30 minuta). Važeća su pravila Šahovskog Saveza Srbije i FIDE za ubrzani šah.

SUDIJE:Glavni sudija je Milorad Maravić, međunarodni sudija FIDE , pomoćne sudije iz Vrbasa i okoline.

INFORMISANJE: Turnirska tabela, po završetku takmičenja, će biti besplatna za sve učesnike.

NAGRADE: Pet najbolje plasiranih dečaca i devojčica biće nagrađeni peharima i šahovskom literaturom u svim konkurencijama.

Kotizacija za takmičenje iznosi 250,00 dinara po učesniku, uplaćuje se na žiro račun ili gotovinski pre početka takmičenja.

Učesnici su obavezni da ponesu pregledne šahovske garniture i satove.

Sve informacije u vezi turnira možete dobiti od predsednika Šahovskog saveza Opštine Vrbas, Navratil Tomislava, na gornju adresu i telefone.

 

Očekujući Vaš dolazak, sportski Vas pozdravljamo uz šahovsko geslo: „Gens Una Sumus“ (Istog smo roda) i želimo puno uspeha na takmičenju.

 

 

Predsednik ŠSO Vrbas

Navratil Tomislav